Inkomstförsäkringar

Har du just lyckats komma in på arbetsmarknaden och få ett fast jobb är lyckan är gjord och du kan börja förverkliga de drömmar du säkert har. Ett fast jobb öppnar upp för allt det där vi innerst inne drömmer om. Som att skaffa familj, köpa bil och kanske också köpa bostad. Med ett fast anställningskontrakt i handen vågar man kanske till och med köpa ett eget hus. För att kunna köpa hus måste du ha ett fast jobb, eftersom det är ett av de grundkrav som bankerna har för att bevilja ett bolån. Det där anställningskontraktet kan, med andra ord, bli inkörsporten till ett helt nytt liv där drömmar ska förverkligas. Och i den lyckliga sitsen är det förstås ingen som vill tänka på att man en dag kan bli arbetslös och bli av med den fasta inkomsten. Och det gäller förstås inte bara unga som nyss har fått sitt första kontrakt. Många äldre har varit på samma arbetsplats i så många år att de helt enkelt tar jobbet och anställningen för givet.

Försäkra din inkomst

att förlora jobbet

Tyvärr finns det ingen som sitter fullständigt säker idag. Mycket kan hända och även om du gör ett bra jobb finns risken att du en dag står utan arbete. Konjunkturer och efterfrågan påverkar företags lönsamhet, och det går tyvärr inte att sia om framtiden på så sätt att man kan säkerställa att ett företag alltid kommer att vara lönsamt. Och även om företaget går bra så förekommer både försäljningar och fusioner av företag, och i en del fall flyttar man helt enkelt företaget för att få ännu större lönsamhet. Och mitt i allt detta finns det anställda som kommer i kläm och som riskerar att förlora jobbet. För att vara säker på att du inte ska råka illa ut ekonomiskt om du skulle bli arbetslös någon gång i framtiden kan det vara bra att teckna en försäkring mot inkomstförlusten som följer på en uppsägning. Det finns en försäkring som gör det möjligt att få ut en betydligt större andel av lönen än du får bara genom a-kassan.

A-kassan

Från  A-kassan kan du få 80% av din inkomst under en omställningstid när du blir friställd. Men, vi säger kan, för det är inte så många som faktiskt får ut så mycket . Det finns nämligen ett tak för a-kassan vilket gör att desto mer du tjänar ju mindre andel av lönen får du ut i arbetslöshetsersättning. Men, om du är förutseende nog att teckna en inkomstförsäkring kan du komma runt detta problem och faktiskt få ut de där 80%  hur hög din ursprungliga lön än är. Det betyder att du inte behöva lägga all energi på att försöka få ekonomin att gå ihop, och kanske tvingas sälja huset eller sommarstugan. Har du en inkomstförsäkring klarar du ekonomin, och du kan istället lägga fokus på att försöka hitta ett nytt jobb eller att vidareutbilda dig för att ha ett så fullmatat CV som möjligt att visa upp för dina blivande arbetsgivare.