Kolla regnummer

Det är inte alltid så bekymmerslöst att köpa begagnad bil. Köpet innebär ett stort ansvar, inte minst för köparen. Som köpare måste man ta reda på så mycket som möjligt om bilen man ska köpa, för att inte råka ut för obehagliga överraskningar. Man behöver veta vem som ägt bilen tidigare, och om bilen varit med om någon olycka eller gått igenom stora reparationer. För det är klart att även om den är lagad, kan en stor skada påverka bilens värde. Och om en tidigare ägare har skulder och inte har betalat bilen fullt ut innan den såldes vidare, kan det hända att du inte får behålla bilen även om du har betalat den. Man kan förstås fråga säljaren och hoppas på att han är ärlig så att du veta bilens sanna historia. Men, om man inte känner säljaren kan man ju inte vara säker på om uppgifterna stämmer eller ens om han har hela historien klar för sig. Men, det finns både enkla och snabba sätt att ta reda på det du behöver veta.

Se hur många ägare bilen haft

Du kan kolla regnummer och ta reda på sånt som hur många ägare bilen haft och när de olika ägarbytena har skett. Tidigare ägares uppgifter finns också med, även om du inte får veta namnet på personerna. Men, du får uppgifter om ägarens kön, ålder och bostadsort vilket ofta är fullt tillräckligt när det gäller bilaffärer. Om du trots allt behöver ha tidigare ägares namn kan du vända dig till Transportstyrelsen och begära ut dessa uppgifter. Du får betala en mindre avgift och får därefter veta vad bilens tidigare ägare heter. Det finns förstås tillfällen när det är viktigt att veta namnet på bilägaren, oavsett om det gäller tidigare ägare på en bil du ska köpa, eller om det gäller en nuvarande ägare till en viss bil.  Om du upptäcker en främmande bil på din personliga parkeringsplats, som du hur eller äger tillstånd för, kan det naturligtvis vara bra att veta vem som äger bilen som står på fel plats. Många har ju parkeringstillstånd både på jobbet och hemma, och om någon ställer sig där kan det ställa till stora problem.

följa bilens hela historia online

Oftast är uppgifterna från gratissajterna fullt tillräckliga och du kan följa bilens hela historia online. Allt finns dokumenterat från det att bilen lämnade fabriken och blev såld för första gången till dagens datum. Du kan se både ägarbyten och servicetillfällen och en massa annat som, av olika anledningar, kan vara bra att känna till. Men, det är förstås inte bara i samband med bilaffärer eller olagligheter som det kan vara bra att kunna kolla regnummer. Gillar du att känna till lite om vänner och bekanta kan du förstås också kolla regnummer på nätet. Då kan du få veta allt om vilka bilar grannen äger, hur gamla bilarna är och när de köptes, till exempel.  Det finns hur mycket information som helst ute på nätet, om både bilar och människor. Den som vill veta allt om alla kan både kolla regnummer och andra register på nätet.