Mikrolån

Om du behöver pengar snabbt för att kunna ta hand om en viktig utgift är det bra att veta att den allra snabbaste möjliga låneform idag är vad man kallar för mikrolån. Detta lån kan du ta för vilka utgifter du vill, och du behöver aldrig förklara vad du ska ha pengarna till. Du kan dessutom ansöka om lånet både via sms, telefon och Internet, så det går snabbt oavsett hur du väljer att göra. De flesta långivare som erbjuder mikrolån kan betala ut ett lån som blir beviljat inom endast 24 timmar om man ansöker om lånet under en vardag (under helger kan det ta längre eftersom banker inte har öppet då), men det finns även de långivare som är ännu snabbare än så.

vilket låneföretag du väljer att ansöka hos

Exakt hur lång tid det tar att skicka in en ansökan om mikrolån, få svar på ansökan och få pengarna utbetalda beror dock på vilket låneföretag du väljer att ansöka hos. Vissa långivare är nämligen snabbare än andra, men alla av dem är snabbare än de vanliga bankerna i alla fall! Vill man vara helt säker på att man får pengarna innan en viss tidpunkt kan det därför vara värt att kontakta långivaren för att fråga om hur lång tid det kan tänkas ta. Detta kan du ofta göra via deras hemsida, genom att fylla i ett kontaktformulär, eller via telefonkontakt med kundtjänsten på företaget det gäller.

Om du tar ett mikrolån förväntas du betala tillbaka det en kort tid efter att du tagit lånet. Även hur lång löptid mikrolån har varierar något, men t.ex. 30. 45, 60 och 90 dagar är vanligt förekommande. Du kan i regel inte välja återbetalningstid fritt, utan du måste hålla dig inom ramen för det som anges av lånegivaren. Skulle du inte kunna betala tillbaka ditt mikrolån inom den utsatta tiden kommer olika straffavgifter att läggas på på din skuld vilket gör skulden onödigt dyr. Du bör därför alltid kolla upp så att du verkligen kan betala tillbaka ett mikrolån du ansöker om inom den utsatta tiden INNAN du ansöker om det.

viktigt att betala tillbaka ett mikrolån du ansöker

Har du aldrig tagit ett mikrolån förr är det även värt att nämna att man ofta kan dra nytta av olika förmånliga erbjudanden som ny kund hos mikrolånegivarna. Det kan t.ex. röra sig om att man får ta det första lånet helt gratis eller liknande. Att hålla utkik efter sådana erbjudanden rekommenderas också, eftersom det kan spara dig en fin slant!