Privatlån

Det finns många anledningar till att behöva låna pengar. Du kanske behöver köpa ny bil, reparera köket, betala en dyr tandläkarräkning eller köpa ny vinterjacka. Ett lån kan man ta när man inte har tillräckligt med pengar på kontot för tillfället och behovet av pengar kan vara både litet och stort.  Om du vill ha ett enkelt lån och kanske inte har något värdefullt att sätta i pant, kan du söka ett privatlån. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, och ibland kallas dessa lån också konsumtionslån eller blancolån.

 

Få ett större lån utan säkerhet

Många tror att det inte går att få ett större lån utan säkerhet, men faktum är att privatlånen ofta sträcker sig ända upp till 400 000 kronor, och ibland ännu mer. Hos de vanliga, traditionella bankerna ligger dessa lån från 15000 till 400000 kronor, men om du tittar på nätet kan du hitta små privatlån från 500 kronor och uppåt. Det betyder att det finns privatlån för alla behov, oavsett om du behöver låna mycket pengar eller bara några hundralappar. Oavsett om du ska låna mycket eller lite är det betydligt enklare att söka lånet direkt online än att gå till bankkontoret för att göra en ansökan. På nätet söker du lån precis när det passar dig och ingen kommer att fråga vad du ska använda pengarna till. Så länge du klarar kreditbedömningen och anses ha tillräcklig betalningsförmåga, kan du låna till precis vad du vill. Ansökan är enkel och tar bara några minuter. Till skillnad mot när du söker lån hos din lokala bank behöver du alltså inte ta ledigt från jobbet för att träffa bankmannen under tiden banken håller öppet, kan du här söka lån snabbt och enkelt när du har lust.

Besked oftast preliminärt

Även de stora bankerna erbjuder lån direkt online, och var du än söker är ansökan enkel. I stort sett behöver du bara ange hur mycket du vill låna, och vilken återbetalningstid du vill ha. Sedan fyller du i dina personuppgifter i ansökningsformuläret och klickar iväg din ansökan. Svårare än så är det inte. Svar får du i de flesta fall direkt på skärmen. För de större lånen är detta besked oftast preliminärt, men det ger i alla fall en fingervisning om hur din ansökan tas emot. Söker du ett mindre lån brukar svaret vara definitivt, och du kan ha pengar på kontot inom några timmar.

När man får ett lån ska man förstås skriva under ett låneavtal innan pengarna kan betalas ut. Många av de långivare som ger lån via nätet låter dig signera avtalet elektroniskt, med e-legitimation. Det spar massor av tid eftersom du kan signera direkt och inte behöver vänta på att papper ska skickas med posten. Här på nätet kan du hitta ett mycket stort utbud av privatlån, och du kan jämföra villkoren för att få det lån som passar bäst för dina behov och förutsättningar. Jämför också priser, eftersom räntorna kan variera kraftigt. Dessutom tillkommer andra avgifter på en del lån, vilket förstås ger en högre total kostnad.